Dansstudio | Elzenstraat 2, 5213 AZ 's-Hertogenbosch 06-10776684 info@hedendaagsedans.nl
Dansstudio | Elzenstraat 2, 5213 AZ 's-Hertogenbosch 06-10776684 info@hedendaagsedans.nl


Inmiddels dans ik zo’n 12 jaar en zit ik sinds de start van de VHD op deze vooropleiding. Al van kleins af aan riep ik dat ik later iets met dans wilde gaan doen. Toen ik 10 jaar was, ben ik gevraagd om auditie te doen voor de nationale balletacademie. Maar omdat aanname zou betekenen dat ik dan in een gastgezin zou moeten gaan, en ik niet wist of klassiek ballet mijn grootste passie in dans was, heb ik daar vanaf gezien. Toen ik hoorde dat er een vooropleiding in Den Bosch kwam, pakte ik meteen mijn kans en heb ik auditie gedaan.

De VHD is dichtbij en ik krijg les van docenten uit alle hoeken van de danswereld. Dat zijn twee grote pluspunten voor mij. Ook is de samenwerking met Rodenborch-College heel erg fijn: mijn schoolrooster wordt afgestemd op mijn dansrooster en op school houden ze er rekening mee wanneer ik bijvoorbeeld optredens heb. Dit kwam erg goed van pas toen ik twee jaar gespeeld heb in Sprookjessprokkelaar de Musical (Efteling Theater + tournee Belgie en Nederland). Ik moest toen veel extra uren maken en als dit te veel werd, kon ik voor bepaalde vakken, zoals proefwerken of schoolonderzoeken uitstel of verlof vragen. Ook vanuit de VHD kreeg ik veel steun.

Op de VHD heb ik de kans om me te ontwikkelen in de musical richting en de klassiek hedendaags richting. Ik krijg de tijd om zelf te ontdekken wat mij het meeste aanspreekt. Ik kijk nu al met plezier terug op alle jaren VHD. Ik heb het erg naar mijn zin op de VHD en daardoor vliegt mijn schooltijd voorbij.

Toen mijn zoon van toen 8 jr vaker dan twee x per week wilde dansen kwam hij met de Vooropleiding Hedendaagse Dans aan. Hij deed bij Natasja van den Berg een improvisatie les met een leuke groep jongens en meisjes. En hij deed Klassiek Ballet bij Balletstudio Geraldine.
Daar had hij een paar oudere jongens gezien. Die deden de VHD en dat wilde hij ook.
Als ouders zagen we dat het dansen hem veel goed deed. Hij had het niet makkelijk op de basisschool met flinke dyslexie maar een slim koppie wat gefrustreerd was door het niet makkelijk mee kunnen komen. Meer dansen leek me heel gezond voor hem. Maar 5 uur per week? En een vooropleiding? Dat klonk nogal serieus.
Bij voorstellingen van de balletschool zag ik het dansplezier en de gedrevenheid. Doordat de VHD gebruik maakt van dezelfde studio's als Balletstudio Geraldine was er makkelijk contact. In een gesprek met de VHD legden ze me uit dat een van de voordelen van de VHD is, dat als je jonge kinderen met dezelfde passie voor dans en dezelfde motivatie bij elkaar zet, ze enorm kunnen groeien en opbloeien. Ze worden ook op een andere manier aangesproken dan bij een wekelijkse balletles.
Noah mocht van ons kiezen: meer uur dansen bij de balletschool of 5 uur per week gaan dansen bij de VHD. Hij wilde het laatste perse. Die eigen drive leek me het belangrijkste. En hoe fijn dat er zo’n mogelijkheid was gewoon in Den Bosch.
Hij is in groep 5 gestart met de VHD en we hebben er geen dag spijt van gehad. De kinderen zitten met leeftijdsgenoten (groep 5/6 en 7/8) bij elkaar en krijgen les van hele goede vakdocenten met veel kennis en praktijkervaring. Er wordt veel van ze gevraagd maar op een heel creatieve en positieve manier. Er worden geen dansertjes gedrild maar je wordt wel geacht met aandacht les te nemen, hard te werken, jezelf als danser te leren kennen en ontwikkelen. Ik vind het heel mooi om te zien hoe de kinderen al vanaf jonge leeftijd naar zichzelf en elkaar leren kijken, feedback geven, samen werken. Jaarlijks is er een gesprek met het kind over hoe het gaat en waar het kind goed in is, waarin het gegroeid is en waar de werk en aandachtspunten zitten. Elke gesprek vind ik het bijzonder om te zien hoe het kind echt gezien, aangesproken en serieus genomen wordt. Ik heb Noah hier enorm van zien opbloeien. En hij was elke les gemotiveerd om te gaan. Dansplezier en hoe dit te behouden is een belangrijke peiler van de VHD. Daarin begeleiden ze ook de jongens heel goed, door zich bewust te zijn van verschillen in ontwikkeling van jongens en meisjes en ook speciaal lessen en uitdagingen te bieden voor jongens!
Inmiddels is hij 12 jaar en heeft vanaf groep 7 aangegeven ook naar de VHD 3 (middelbare school niveau) te willen. Waar hij zo’n 12-15uur per week kan dansen in combinatie met de topsport klas van het Rodenborchcollege in Rosmalen. Hij heeft ook wel eens workshops speciaal voor jongens gedaan in Den Haag en in Amsterdam. Steden waar kinderen vanaf groep 7 ook kunnen starten aan een vooropleiding van de dans academies. We hebben thuis besproken of dat scholen waren die hij naar toe zou willen. Die ambitie had hij echter niet omdat hij niet zo ver van huis wil. Maar ook omdat de sfeer hem niet zo aansprak. Wat ik als ouder herkende en het met hem eens was.
De VHD biedt in Den Bosch en omstreken de kans om van hele goede vak docenten les te krijgen op een hoog niveau. Ze werken samen met creatieve dansmakers, theaters en andere professionals uit het dansvak en het les aanbod is gevarieerd.
Ze begeleiden de kinderen goed en persoonlijk. Waardoor de kinderen volgens mij een heel positieve en gezonde middelbareschool tijd kunnen hebben, samen met leeftijdgenoten met dezelfde passie.
Het was voor ons als ouders dus al snel duidelijk dat als Noah door zou mogen naar de VHD 3, we hem naar het Rodenborchcollege zouden laten gaan. Ik weet zeker dat de danslessen hem plezier , structuur, ervaring en discipline geven wat hem motiveert voor de middelbare school en waar hij de rest van zijn leven wat aan heeft! Mocht dansen zijn passie blijven en hij het dansvak in willen, dan zal hij met dank aan de VHD een goede vooropleiding hebben en mocht hij iets heel anders gaan doen, dan weet ik zeker dat de ervaringen en training die hij heeft gehad op de VHD hem ook in andere opleidingen en beroepen een heel goede basis zal geven!
Laura (moeder van Noah)

bridgetAl op zeer jonge leeftijd namen mijn ouders me mee naar het theater. Daar zag ik al meteen wat ik wilde: performen op het podium, dansen, zingen, acteren. Zo begon ik met lessen volgen bij Balletstudio Geraldine.

Om maximale dansuren te maken kreeg ik de kans om te auditeren voor de Vooropleiding Hedendaagse Dans. De bijbehorende topsports-status zorgde ervoor dat ik school (havo) kon combineren met de VHD en mijn rol in de Efteling sprookjesmusical De gelaarsde Kat gedurende twee jaar (Efteling Theater & tournee).

Discipline had ik al in me, maar de focus en planning in de VHD heeft dit zeker nog versterkt. Inspirerende docenten van zeer hoog niveau in het werkveld en een enorme variatie van dansstijlen hebben mij als danser gevormd. De VHD dansopleiding was dan ook de ideale voorbereiding voor de auditie Musicaltheater, Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Na de selectie-procedure was ik meteen aangenomen. Op dit moment volg ik deze opleiding en behoor ik tot de cast van de Efteling-theatershow CARO.

Ben jij een gedreven en ambitieus talent in de dans en wil je er helemaal voor gaan? Dan is de VHD de ideale vooropleiding voor je!

IzzieHallo ik ben Izzie, 11 jaar en ik woon in Vught. Toen ik 5 jaar was ben ik begonnen met dansen bij Geraldine en ik heb gekozen voor de VHD omdat ik vaker wilde dansen en er steeds beter in wil worden. Het is een leuke, goede opleiding met verschillende dansstijlen. Ik had een hele gezellige fijne groep en Geraldine en de andere balletjuffen zijn erg goed en lief en soms streng maar dat is juist fijn.
Dansen is mijn passie !
Naast de VHD nam ik nog extra danslessen.
Via Geraldine kreeg ik van de auditie voor CARO vd Efteling te horen en hiervoor was ik uitgekozen, het was echt een geweldig leuke ervaring om 24 keer op te mogen treden !
Ruim een jaar geleden heb ik auditie gedaan voor de Nationale Ballet Academie in Amsterdam en ben aangenomen !
Ik maak lange dagen maar zo voelt het niet omdat ik doe wat ik het liefste doe, dansen !
Geraldine blijft mij volgen en is erg begaan en betrokken.
Mijn doel is om eerste of tweede soliste te worden bij het Nationale Ballet.
In maart hoor ik of ik door mag naar NBA 3.

Allumni

Super trots zijn wij op onze allumni. We blijven ze volgen in hun verdere opleidingen en carrière.

  • Kevin Vullings: MBO dans Utrecht
  • Beau Waasdorp: RijnIJssel danser
  • Anika Verbeten: RijnIJssel danser en Artez docent dans
  • Audrey Smits: Nederlandse Musical Academie
  • Bridget Looijmans: musicaltheater Fontys
  • Izzie Harleman: Nationale Balletacademie
  • Sophie van der Dussen: docent dans Fontys
  • Rixt Elgersma: docent dans Fontys
  • Famke Steggerda: docent dans Fontys

Vooropleiding Hedendaagse Dans (VHD)

Image

Dansstudio:

Volg ons op social media

facebook instagram youtube