Dansstudio | Elzenstraat 2, 5213 AZ 's-Hertogenbosch 06-10776684 info@hedendaagsedans.nl
Dansstudio | Elzenstraat 2, 5213 AZ 's-Hertogenbosch 06-10776684 info@hedendaagsedans.nl

Gespecialiseerde opleiding voor dans- en musical talent

VHD biedt een brede basis en een uitgebreid programma

  • VHD 1 en 2: basisschoolleeftijd. Je volgt de vakken modern, klassiek, impro, choreografie, zang en spel. De lessen zijn op dinsdag en donderdag middag, tussen 16:30 uur en 19:00 uur. 
  • VHD 3: voortgezet onderwijs. De vakken voor VMBO-T, HAVO en VWO zijn klassiek ballet, hiphop, modern, acrobatiek en persoonlijke ontwikkeling. Leerlingen die deelnemen aan de Hedendaags Muziektheater stroom volgen naast de basisvakken nog extra musicaldans, zang en spel. Leerlingen die deelnemen aan de Hedendaags Klassiek stroom volgen naast de basisvakken ook spitzen en extra modern & klassiek balletlessen.
  • VHD 3 kent 2 stromingen: Hedendaags Muziektheater en Hedendaags Klassiek. 
  • De VHD lessen voor het voortgezet onderwijs zijn geïntegreerd in de ochtendlessen en aansluitend in de middag na school. Het totaal aantal uur voor het voortgezet onderwijs bedraagt afhankelijk van het gekozen programma 10 tot 15 uur per week. 
  • Je krijgt de mogelijkheid om extra workshops te volgen zoals Afrikaanse dans tapdance of werelddans
  • Alle danslessen vinden plaats in professionele dansstudio’s in ’s-Hertogenbosch aan de Elzenstraat 2.
  • Alle leerlingen treden op in de voorstellingen van de VHD, verzorgen gastoptredens op locatie zoals lokale basisscholen of projecten in de regio.

Jong geleerd is oud gedaan!

Wil je later misschien iets met zang, dans of spel gaan doen? Voor toekomstige dans en musicaldocenten, dansers en musical performers is het fijn om vanaf jonge leeftijd te starten met een all-round training op hoog niveau met gelijkgestemden.

Niveau groepen en optredens 

Op het voortgezet onderwijs in VHD 3 wordt gewerkt met individuele en op maat gemaakte roosters en niveaugroepen. Deze zijn niet gebonden aan een bepaalde klas. 

Onze VHD opleiding bereid je goed voor op de audities van vakopleidingen zoals muziek- & musical theater, uitvoerend dans en docent dans. Je kunt na het volgen van de VHD op alle MBO en HBO vakopleidingen auditie doen. 

Leerlingen met meer ervaring en die al verder zijn in bepaalde vakken, krijgen meer uitdaging in de les of worden doorgeplaatst. Leerlingen met minder ervaring en die meer tijd nodig hebben voor bepaalde vakken, krijgen de mogelijkheid hun niveau bij te spijkeren of lesstof in te halen in een aangepast programma. Tijdens examens en voorstellingen laten leerlingen hun vorderingen zien en doen podiumervaring op. Leerlingen kunnen naast het reguliere dansrooster ook gevraagd worden voor extra optredens of lessen om aan hun talent te werken.

Balletexamens

Leerlingen kunnen wanneer zij daaraan toe zijn, officieel geëxamineerd worden middels de Cecchetti ballet methode. Dit is een unieke dansmethode waarbij een onafhankelijke en objectieve examinator de leerlingen beoordeeld. De VHD leerlingen doorlopen dit programma versnelt. Meer informatie hierover vind je op www.istd.org.

Blessurepreventie

Als onderdeel van het blessure preventie programma hebben leerlingen jaarlijks een dansmedische herkeuring bij het SMC van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Leerlingen/ouders maken zelf eind juni een afspraak bij het sport medisch centrum voor de herkeuring. Deze herkeuring geeft leerlingen inzicht in hun sterke en minder sterke fysieke punten, leerlingen kunnen in samenspraak met de fysio hun training daarop aanpassen. Meer informatie vind je op www.fysiom.nl/team/Bart/

Organisatie VHD

De VHD is ondergebracht in een stichting zonder winstoogmerk.

Zakelijke leiding en dagelijkse coördinatie
Geraldine van de Griend

Voorzitter
Monique van Dongen

Bestuurlijk advies
Linda Gerits & Jhorna Erkens

Artistiek advies
Sandra Klijn

Coördinatoren topsport & dans Rodenborch-College
Niels van Alebeek (afdelingsleider topsport & dans), Rene v.d. Aa (onderbouw) & Harry Sloots (bovenbouw)

Docenten VHD: Mark Snels, Dimitra Kolokouri, Dorry Langenberg, Anne-Marijn Smulders, Jozan van Balkom, Sandra Klijn, Nick v.d. Heijden, Hannah Zwaans, Lindsay Franssen, Geraldine v.d. Griend, Heidi Bergmans.

Fysiotherapeut Sport Medisch Centrum: Bart van Dinther 

ton romboutsAmbassadeur VHD: Dhr. Ton Rombouts
Voormalig burgemeester van 's-Hertogenbosch
"Ik ben geraakt door de passie van Geraldine en de fijne mensen om haar heen. Het gaat hen om meer dan een dansopleiding alleen. Om Bildung, om de vorming tot zelfstandige, vrije en goede persoonlijkheden. Daarom wil ik graag een ambassadeur voor hen zijn."

Vooropleiding Hedendaagse Dans (VHD)

Image

Dansstudio:

Volg ons op social media

facebook instagram youtube