Dansstudio | Elzenstraat 2, 5213 AZ 's-Hertogenbosch 06-10776684 info@hedendaagsedans.nl
Dansstudio | Elzenstraat 2, 5213 AZ 's-Hertogenbosch 06-10776684 info@hedendaagsedans.nl

Gespecialiseerde opleiding voor dans- en musical talent

VHD biedt een brede basis en een uitgebreid programma

  • VHD 1 en 2: basisschoolleeftijd. Je volgt 4 uur les in modern, klassiek, jazz, impro, choreografie, zang en spel. De lessen zijn op dinsdag en donderdag middag, tussen 16:30 uur en 19:00 uur. 
  • VHD 3: Je bent aangenomen als topsportleerling op het Rodenborch college en volgt VMBO-T, HAVO of VWO.  Je volgt gemiddeld 9 uur per week les in klassiek ballet, commercial hiphop, modern, acrobatiek of high heels. Verder krijg je wekelijks persoonlijke ontwikkelings lessen zodat je leert reflecteren, plannen en nog beter lesnemen. In overleg kun je ook kiezen voor extra lessen zang, spel en spitzen. 
  • Op het Rodenborch college volg je danslessen in de ochtend, aansluitend je reguliere schoolvakken en in de middag ga je weer dansen. Afhankelijk van je rooster heb je 2 of 4 ochtenden les en 2 of 4 middagen na school. 
  • Ga je vanaf september 2023 naar de brugklas op VMBO T/K niveau, op een school uit de regio, dan kun je het VHD 3 programma na school volgen op 2 a 4 middagen. 
  • Zit je in HAVO 5 of VWO 6 en overweeg je een toekomst als danser, dansdocent of musicalster? Dan is het verstandig om je goed voor te bereiden en te orienteren voor de auditie. Je kunt dan deelmenen aan het Talent Traject Hedendaagse Dans en volgt op 2 a 3 momenten na school ongeveer 4,5 uur les in de periode september - maart. De audities zijn dan voorbij en je kunt je daarna focussen op je eindexamen.   
  • Jaarlijks zijn er 2 workshops in het weekend met speciale dansvormen zoals Afrikaanse dans tapdance of werelddans
  • Alle danslessen vinden plaats in 2 professionele dansstudio’s in ’s-Hertogenbosch aan de Elzenstraat 2.
  • Alle leerlingen treden op in de eindvoorstelling van de VHD in he ttheater, ook dansen leerlingen op locatie zoals het Noord brabants museum, Roze zaterdag  of het bevrijdingsfestival.

Jong geleerd is oud gedaan!

Wil je later misschien iets met zang, dans of spel gaan doen? Voor toekomstige dans en musicaldocenten, dansers en musical performers is het fijn om vanaf jonge leeftijd te starten met een all-round training op hoog niveau met gelijkgestemden.

Niveau groepen en optredens 

Op het voortgezet onderwijs in VHD 3 wordt gewerkt met individuele en op maat gemaakte roosters en niveaugroepen. Deze zijn niet gebonden aan een bepaalde klas. 

Onze VHD opleiding bereid je goed voor op de audities van vakopleidingen zoals muziek- & musical theater, uitvoerend dans en docent dans. Je kunt na het volgen van de VHD op alle MBO en HBO vakopleidingen auditie doen. 

Oud leerlingen zijn aangenomen bij Fontys uitvoerend urban contemporary, Lucia Marthas uitvoerend danser, Fontys docent dans, Fontys musical, Artez docent dans, Nederlandse musical academy, Rijnijssels danser uitvoerend. 

Leerlingen met meer ervaring en die al verder zijn in bepaalde vakken, krijgen meer uitdaging in de les of worden doorgeplaatst. Leerlingen met minder ervaring en die meer tijd nodig hebben voor bepaalde vakken, krijgen de mogelijkheid hun niveau bij te spijkeren of lesstof in te halen in een aangepast programma. Tijdens examens en voorstellingen laten leerlingen hun vorderingen zien en doen podiumervaring op. Leerlingen kunnen naast het reguliere dansrooster ook gevraagd worden voor extra optredens of lessen om aan hun talent te werken.

Balletexamens

Leerlingen kunnen wanneer zij daaraan toe zijn, officieel geëxamineerd worden middels de Cecchetti ballet methode en de Contemporary examens. Dit zijn professionele examens waarbij een onafhankelijke en objectieve examinator de leerlingen beoordeeld. De VHD leerlingen doorlopen dit programma versnelt. Meer informatie hierover vind je op www.istd.org.

Blessurepreventie

Als onderdeel van het blessure preventie programma starten alle leerlingen met een dansmedische keuring bij het SMC van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Leerlingen/ouders maken zelf eind juni een afspraak bij het sport medisch centrum voor de herkeuring. Deze keuring geeft leerlingen inzicht in hun sterke en minder sterke fysieke punten, leerlingen kunnen in samenspraak met de fysio hun training daarop aanpassen. Meer informatie vind je op www.fysiom.nl/team/Bart/

De fysiotherapeut is doorgaans op vrijdag aanwezig op lokatie zodat leerlingen laagdrempelig advies kunnen vragen en snel geholpen kunnen worden.  

Organisatie VHD

De VHD is ondergebracht in een stichting zonder winstoogmerk.

Zakelijke leiding en dagelijkse coördinatie
Geraldine van de Griend

Voorzitter
Monique van Dongen

Bestuurlijk advies
Linda Gerits & Jhorna Erkens

Artistiek advies
Sandra Klijn

Coördinatoren topsport & dans Rodenborch-College
Niels van Alebeek (afdelingsleider topsport & dans), Rene v.d. Aa (onderbouw) & Harry Sloots (bovenbouw)

Docenten VHD:  Dimitra Kolokouri, Dorry Langenberg,  Sandra Klijn, Lindsay Franssen, Geraldine v.d. Griend, Heidi Bergmans, Ivy Voogt, Leon Scherphop. 

Fysiotherapeut Sport Medisch Centrum: Bart van Dinther 

ton romboutsAmbassadeur VHD: Dhr. Ton Rombouts
Voormalig burgemeester van 's-Hertogenbosch
"Ik ben geraakt door de passie van Geraldine en de fijne mensen om haar heen. Het gaat hen om meer dan een dansopleiding alleen. Om Bildung, om de vorming tot zelfstandige, vrije en goede persoonlijkheden. Daarom wil ik graag een ambassadeur voor hen zijn."

Vooropleiding Hedendaagse Dans (VHD)

Image

Dansstudio:

Volg ons op social media

facebook instagram youtube