De VHD werkt samen met de volgende organisaties:

Boys Action

Boyz action logoDe jongens die op de VHD 3 dansen, volgen wekelijks training van een gespecialiseerde docent in de Boys Action Dance Method. Binnen de VHD noemen we dit Boys Inc. Het vergoot de kracht, dansvaardigheden, soepelheid, ritme en de jongens leren stoere tricks. Meer info hier.

Rodenborch College

Het Vooropleidingstraject Hedendaagse Dans i.s.m. Rodenborch-College te Rosmalen (VHD 3)

Rodenborch-college-logoDoor de professionele Vooropleiding Hedendaagse Dans wordt het danstalent in staat gesteld om in samenwerking met het Rodenborch-College een passend lesprogramma te volgen in combinatie met dans. Het Rodenborch-College is een Topsport Talentschool en wil graag door middel van maatwerk ook danstalenten ondersteunen in de ontwikkeling van hun danstalent.

Lees meerLees minder

 Het dansonderwijs op vmbo-t/havo/vwo aan het Rodenborch College te Rosmalen wordt verzorgd door de Vooropleiding Hedendaagse Dans. Leerlingen die worden toegelaten op de VHD hebben de mogelijkheid om op het Rodenborch tijdens schooltijd of aansluitend op de schooltijden een aantal uur per week te trainen bij de VHD. 

De leerlingen krijgen een persoonlijk rooster waarbij zij enkele dagen per week in de gelegenheid worden gesteld om naar de VHD te komen. Dit betekent, dat de brugklasleerlingen doorgaans rond 18.00 uur klaar zijn om hun huiswerk te maken of te ontspannen. 

Je kunt met de VHD beginnen in de brugklas maar er zijn ook veel zij-instromers (leerlingen die in een ander studiejaar naar het Rodenborch College gaan om de vooropleiding te kunnen volgen). Het Rodenborch College is een Topsport talent- en LOOT school. Daarnaast is er een levendig cultureel klimaat zoals de blazersklassen en de musicalgroep. De school bevindt zich naast het treinstation van Rosmalen en is gemakkelijk te bereiken per openbaar vervoer. 

De hoofd-dansvakken zijn klassieke dans en moderne dans, de bijvakken zijn jazz, dansimprovisatie en urban. Daarnaast worden in korte workshops of modules specifieke dansstijlen aangeboden zoals tapdance, drama, bollywood, afro, flamenco, acrobatische vaardigheden. In de eindfase van de VHD komt dansgeschiedenis aan bod. De danslessen vinden plaats in de dansstudio's van De Hazelaar, Perron-3 en Dans & Balletstudio Geraldine in Hintham. Alle leerlingen van de Vooropleiding dansen in de eindvoorstellingen en projecten.

De algemene dagelijkse begeleiding aan de leerlingen wordt geboden door de docenten. Daarnaast is er aandacht voor blessure preventie, goed plannen van huiswerk, vrije tijd, verantwoorde voeding en voldoende rust en begrip voor de belasting die het dansvak met zich meebrengt. In het kader van blessure preventie is er nauw overleg met het Sport Medisch Centrum (onderdeel van JBZ) Den Bosch, waar onze leerlingen altijd op korte termijn terecht kunnen voor begeleiding en/of advies op het gebied van fysiotherapie, voeding of mentale coaching.

Meer info over de inhoud van de dansopleiding vind je op de pagina De opleiding.

Theater aan de Parade

theather-aan-de-parade-logoDoor een intensieve samenwerking met professionele theater van het Theater aan de Parade krijgen de leerlingen van de VHD de mogelijkheid om veel podium ervaring op te doen en worden zij in de gelegenheid gesteld om tijdens hun opleiding al kennis te maken met de werkwijze van het professionele danscircuit. Het theater is gevestigd in 's-Hertogenbosch.

Dansgezelschap Panama Pictures

logo-panama-picturesIn 2018 gaat de Vooropleiding Hedendaagse Dans een samenwerking aan met Panama Pictures in Den Bosch. In verschillende fases maken de studenten van de VHD kennis met de werkwijze en bewegingstaal van het gezelschap, studeren repertoire in en ontwikkelen eigen werk geïnspireerd op de nieuwe voorstelling. Meer info hier.

Sportmedisch centrum Den Bosch

sportmedisch-centrum-jeroen-bosch-logoHet Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis (SMC JBZ) heeft in samenwerking met de Vooropleiding Hedendaagse Dans Noord-Brabant (VHD) een speciale danskeuring ontwikkeld.

De keuring is ontwikkeld door Petra Keijsers (sportarts en voormalig topdanster), Maarten Hulshof (inspanningsfysioloog en sportfysiotherapeut) en Geraldine van de Griend (directeur VHD).

Wil je er meer over weten? Kijk dan hier.

Vind je onze website leuk? Deel hem dan met je vrienden!

primi sui motori con e-max.it