De VHD werkt samen met de volgende organisaties:

Boys Action

Boyz action logoDe jongens die op de VHD 3 dansen, volgen wekelijks training van een gespecialiseerde docent in de Boys Action Dance Method. Binnen de VHD noemen we dit Boys Inc. Het vergoot de kracht, dansvaardigheden, soepelheid, ritme en de jongens leren stoere tricks. Meer info hier.

Rodenborch College

Het Vooropleidingstraject Hedendaagse Dans i.s.m. Rodenborch-College te Rosmalen (VHD 3)

Rodenborch-college-logoDoor de professionele Vooropleiding Hedendaagse Dans worden dans, zang en spel talenten in staat gesteld om in samenwerking met het Rodenborch-College een passend lesprogramma te volgen in combinatie met topsport. Het Rodenborch-College is een Topsport Talentschool en kan door middel van maatwerk  de VHD talenten ondersteunen in de ontwikkeling en het bereiken van hun doel.

Theater aan de Parade

theather-aan-de-parade-logoDoor een intensieve samenwerking met professionele theater van het Theater aan de Parade krijgen de leerlingen van de VHD de mogelijkheid om veel podium ervaring op te doen en worden zij in de gelegenheid gesteld om tijdens hun opleiding al kennis te maken met de werkwijze van het professionele danscircuit. Het theater is gevestigd in 's-Hertogenbosch.

Dansgezelschap Panama Pictures

logo-panama-picturesPanama Pictures is een pionier in Nederland met werk op het grensvlak van dans en circus. Het gezelschap neemt haar publiek mee in een zintuigelijk en fysiek verhaal rondom universele onderwerpen. Research, create en share vormen de grondthema’s van Panama Pictures.

Met voorstellingen die balanceren tussen artistiek gelaagd en toegankelijk zoekt Panama Pictures verbinding met de samenleving. Panama Pictures deelt haar kennis graag met jonge performers en makers en investeert in het begeleiden van jonge talenten. Het gezelschap vormt een belangrijke schakel in de keten van amateur danser/acrobaat naar beroepsopleiding en verder het professionele werkveld in.

Met de VHD Vooropleiding in ’s-Hertogenbosch heeft Panama Pictures sinds 2018 een partnership. De deuren van het professionele gezelschap staan wijd open voor een artistieke uitwisseling tussen professional en (semi-)amateur.

Jaarlijks worden er projecten i.s.m. de VHD georganiseerd. De studenten van de VHD maken kennis met de werkwijze en het reilen en zeilen van een professioneel gezelschap. Ze krijgen repertoire en improvisatie lessen van de performers van Panama Pictures, wonen repetities bij en bezoeken try-outs en voorstellingen.

De jonge talenten ontmoeten de performers en krijgen inzicht in het maakproces en het samenspel van choreograaf, performers en ontwerpers. Met deze unieke kijk achter de schermen wordt hun netwerk uitgebreid en hun kennis van het professionele werkveld vergroot.

 Meer info hier.

Sportmedisch centrum Den Bosch

sportmedisch-centrum-jeroen-bosch-logoHet Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis (SMC JBZ) heeft in samenwerking met de Vooropleiding Hedendaagse Dans Noord-Brabant (VHD) een speciale danskeuring ontwikkeld.

De keuring is ontwikkeld door Petra Keijsers (sportarts en voormalig topdanster), Maarten Hulshof (inspanningsfysioloog en sportfysiotherapeut) en Geraldine van de Griend (directeur VHD).

Wil je er meer over weten? Kijk dan hier.

Vind je onze website leuk? Deel hem dan met je vrienden!

primi sui motori con e-max.it