Kris van Son

Kris van Son volgt al vanaf haar dertiende zanglessen bij verschillende professionele zangdocenten. Ze studeerde twee jaar aan het Factorium in Tilburg waar ze zich vooral richtte op muziek/theater en musicals.

In 2011 produceerde ze haar eerste eigen productie waar ze zelf het script, de muziek en de arrangementen verzorgde.  

Na het Factorium startte ze aan het Conservatorium waar ze een jaar de vooropleiding “Muziek-Theater” gevolgd heeft. Hierna maakte ze de switch naar popmuziek en studeerde ze in 2017 af aan de Rockacademie in Tilburg in de richting Songwriting.

Tijdens haar opleiding startte ze haar eigen bedrijf met het geven van zang, piano en songwriting lessen. Hiernaast schrijft Kris veel muziek/liederen voor verschillende opdrachten, zoals bijvoorbeeld de kindermusical “Abeltje”. Ze geeft les bij verschillende popscholen en is tevens ook zangcoach bij de Musical-Kids groep bij het Kunstencentrum in Waalwijk. Naast dit docentschap zingt Kris zelf in verschillende coverbands (Let’s Get Fout, Fellow Session). Ze geeft regelmatig huiskamerconcerten en staat met haar piano en gitaar op grote en kleine podia. Ze leidt ook haar eigen band onder haar artiestennaam “Chris Vansen”. Nog dit jaar verschijnt haar eerste album waarmee zij ‘on tour’ gaat.