Mark Snels

Hip hop docent

Mark Snels is opgegroeid in een familie met dansers, muzikanten en docenten. Alhoewel het doceren er met de paplepel is ingeslagen, is Mark zelf pas op zijn 19de begonnen met dansen.

Waar het begon met salsa diploma’s, is Mark uiteindelijk in de hiphop cultuur beland. Na verschillende successen en prijzen te hebben behaald in de ‘underground’-scene, heeft Mark zich ondertussen ontwikkeld tot een all-round urban dansdocent met ruim 10 jaar ervaring op dansscholen door heel Nederland. Zijn specialiteiten liggen in hiphop, popping en locking.In zijn danslessen staat het motto van hiphop centraal: Peace, Love, Unity & Having Fun!
In Mark zijn danslessen krijgen de leerlingen de kans om zich vooral op individueel vlak te ontwikkelen, door te werken in groepsverband. Naast het feit dat de leerlingen elk spiertje in het lichaam leren beheersen, doch soepel leren dansen, leren zij ook sociale vaardigheden en wederzijds respect te hebben voor elkaar. Wat op zijn tijd weer verwijst naar de normen en waarden in de hiphop cultuur.

Naast dansen, houdt Mark zich ook vaak bezig met de organisatie van vele grote evenementen, zoals bijvoorbeeld: Emoves, The Next Step, BST Connection, Festival Mundial en Bosch Parade.

Ervaring in educatiesector:
2008 – nu Docent bij verschillende dansscholen door heel Nederland, o.a. MBO Goes.

Ervaring in evenementen:
2014 – nu Assistant Division Manager bij Downtown Promotions
2014 – nu Organisator van The Next Step Dance Competition
2014 - 2015 Coach/Jury Mixed & Moves Festival
2015 Artiest B-There Festival
2015 – 2016 Coach/Jury Art United Festival
2015 Artiest/mede-choreograaf Bosch Parade 2015: Zandland
2017 – nu Organisator/Choreograaf/Artiest bij TUDE (Tilburg Urban Dance Events)
2016 – nu Organisator TNS Battles
2018 Organisator BST Connection