Dansstudio | Elzenstraat 2, 5213 AZ 's-Hertogenbosch 06-10776684 info@hedendaagsedans.nl
Dansstudio | Elzenstraat 2, 5213 AZ 's-Hertogenbosch 06-10776684 info@hedendaagsedans.nl

Anne-Marijn Smulders

Zang & spel docent

Anne-Marijn begon haar opleiding aan het Fontys Conservatorium bij de afdeling Docent Muziek met als extra vakken zangmethodiek en kennis van het instrument.

Dit combineerde zij met de MusicAllFactory Volwassenen. Hierna vervolgde zij haar studie bij de afdeling Muziektheater. Zij volgde zanglessen bij Edward Hoepelman en Ingrid Zeegers.

In haar afstudeerjaar was zij uitvoerend te zien in haar eerste professionele musical: GRAND HOTEL. Na het cum laude afronden van haar opleiding Muziektheater verhuisde zij naar Wenen om daar in de musical SISTER ACT te spelen. Hierna bleef zij als zangeres in Wenen werkzaam bij het 'BEST OF MUSICAL-gala en de concertreeksen van PHANTOM OF THE OPERA en LOVE NEVER DIES (Duitstalige wereldpremière). De rol Laura Bianchi in de operette DIE STUMME SERENADE (Nederland en Duitsland) werd haar debuut in Duitsland en dit vervolgde met de rollen Mama Bär en Mama Oger in de Duitstalige versie van SHREK de musical. Hiermee toerde zij door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De operette CANDIDE bracht haar even terug in Nederland om daarna weer naar Wenen te gaan voor de musical MOZART! in het Raimund theater. Hier speelde zij in het ensemble was ze te zien als cover in de rollen Baronin von Waldstätten en Cäcilia Weber. Nederland lonkte en de rol MARIA in het gelijknamige stuk zorgde ervoor dat ze weer een tijd in Nederland te zien was. Vervolgens werd ze gevraagd om een aantal maanden buiten Europa, en wel in Shanghai, China in de musical MOZART! te spelen.

Anne-Marijn was jarenlang verbonden als zangdocente bij kinder- en jeugdkoor De Fermaatjes in 's-Hertogenbosch, Kunstkwartier in Helmond, Showtime in Wenen en de Fontys academie voor muziek- en musicaltheater in Tilburg. Op dit moment is zij als zangdocente verbonden aan de vooropleiding musical aan het Valuascollege in Venlo en aan de MusicAllFactory volwassenen in Tilburg. Daarnaast coacht zij diverse semi- en professionele musicalartiesten.

Vooropleiding Hedendaagse Dans (VHD)

Image

Dansstudio:

Volg ons op social media

facebook instagram youtube