Bridget Looijmans (18 jaar / Rosmalen)

on februari 12, 2020

bridgetAl op zeer jonge leeftijd namen mijn ouders me mee naar het theater. Daar zag ik al meteen wat ik wilde: performen op het podium, dansen, zingen, acteren. Zo begon ik met lessen volgen bij Balletstudio Geraldine.

Om maximale dansuren te maken kreeg ik de kans om te auditeren voor de Vooropleiding Hedendaagse Dans. De bijbehorende topsports-status zorgde ervoor dat ik school (havo) kon combineren met de VHD en mijn rol in de Efteling sprookjesmusical De gelaarsde Kat gedurende twee jaar (Efteling Theater & tournee).

Discipline had ik al in me, maar de focus en planning in de VHD heeft dit zeker nog versterkt. Inspirerende docenten van zeer hoog niveau in het werkveld en een enorme variatie van dansstijlen hebben mij als danser gevormd. De VHD dansopleiding was dan ook de ideale voorbereiding voor de auditie Musicaltheater, Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Na de selectie-procedure was ik meteen aangenomen. Op dit moment volg ik deze opleiding en behoor ik tot de cast van de Efteling-theatershow CARO.

Ben jij een gedreven en ambitieus talent in de dans en wil je er helemaal voor gaan? Dan is de VHD de ideale vooropleiding voor je!